Saturday, December 20, 2014

Lihula Teataja jõulueri

Sel nädalal jõudis Lihula valla elanike postkastidesse Lihula Teataja jõulueri, mis sobib hästi lugemiseks nii kohalikele kui kaugemalt kandi rahvale :)
Mul just üks tuttav, kellel pole Lihulaga mingit pistmist, luges ja kommenteeris: 
"Leht on väga ilus. direktor ütles välja kõige olulisema, see uus proviisor tundub tegija ja see säde inimene on ka kena ja tegus naine.
Vaat, tuleb välja, et Lihulas uued tuuled."

---------------------------------

See, 2014. aasta viies number, on mitmes mõttes eriline. Kõige tähenduslikum on seejuures asjaolu, et jõulukuu eriväljaanne on valminud rohkem kui 20 inimese koostöö ning ühise panuse tulemusel. 

On kergelt öeldes hämmastav, kui kiiresti kõik, kellega suhtlesime, selle ideega haakusid ning koheselt tegutsema asusid: kes kirjutas, kes otsis fotosid, kes andis soovitusi, keda veel kaasata. Sõna ütlesid sekka nii lasteaialapsed kui valla eakad.

Tegemist oli õhinapõhise ja inspireeriva protsessiga, mis kulmineerus olukorraga, et vähem kui kahe nädalaga suutsime kokku panna rohkem tänuväärset materjali kui leheruum mahutas.Lihula Teataja jõulueri algseks eesmärgiks, millest lähtuvalt tegutsema asusime, oli vähem aruande stiilis artikleid ja rohkem tõelisi, südamest südamesse lugusid, häid soove ja tänusõnu, mis hinges midagi helisema paneksid.
Loodetavasti sai see eesmärk täidetud ning jõulukuu numbri lugemine saab olema sama positiivse laenguga, kui oli meie jaoks selle kokku panemine

Aitäh kõigile ja uute vahvate lugudeni!

*
Jõulueri link: http://www.lihula.ee/lihula/teataja/2014/Lihula_Teataja_2014_12.pdf
*

PS! Oleme teadlikud, et huvitavaid ettevõtmisi, mis lehepinda väärivad, on meie vallas kordi rohkem, kui sel korral kajastatud sai.
Seetõttu leiate tagumiselt küljelt niisuguse info ja üleskutse: “Lihula Teataja järgmises numbris saate lugeda sellest, kuidas Mati Põdra eestvedamisel on Lihulasse tekkinud puhkpilliorkester, mille tegemised on silma jäänud nii kohalikul kui laiemal tasandil. Lisaks anname ülevaate Erasmus+ rahvusvahelisest projektist Healthy European Youth (Terved Euroopa Noored), mille motoks on "Terves kehas terve vaim!" Tegemist on 8 riigi strateegilise koostööga, kus Eesti esindajana on partneriks Lihula Gümnaasium.
Ülejäänud leheküljed, mille sisu valmib koostöös teie kõigiga, on muude põnevate ja päevakajaliste teemade päralt. Seega, kui teile on silma jäänud mõni sündmus, mida võiks kajastada või inimene, kelle tegemistest kirjutada, andke sellest palun teada ajaleht@lihula.ee ”


Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos  
Foto: Ain Saare




















Jõulueri valmis tänu nendele inimestele: 
Ain Saare, Angelika Puda, Ave-Piia Rohtla, Eliise Tiidussalu, Epp Sillukse, Heli Raavel, Jaak Kastepõld, Jaanus Getreu, Janar Sõber, Kaido Saak, Karin Aruots, Katrin Lehtpuu, Kristi Kais, Peeter Paabo, Piia Saak, Piret Paabo, Riin Hiieväli, Toomas Talving, Varje-Ojala Toos, Lihula lasteaia Sipsiku rühma lapsed ja Lihula valla eakad.

------------------------------------------------------

Praeguseks on mõned meie jõulueri teemad jõudnud ka maakondlikkusse meediasse.

--------------------------------------------------

Kokkuvõttes tundub, et meie paarinädalane töö ja pikad õhtud kandsid vilja ning kuigi jah, alati saab paremini, võib üldjoontes rahule jääda!
Oli rõõm ja au selles protsessis osaline olla :) 

No comments: