Thursday, October 11, 2007

Peale õhtust koosolekut ....

Kell on 22:20 ja meie õhtune koosolek just lõppes .... teemasid oli päris mitu, alustades eelmise nädala kokkuvõttest, et kui palju kellelgi scholarship´i raha koos on ning lõpetades homme algava reisi ettevalmistusega.

All söögitoas on selline ovaalne laud, kuhu me kõik istuma mahume, nii et nagu päris ÜMARLAUD kohe.
Jan rääkis palju tiimitunnetusest ja üldisest hoiakust. Vastutusest ja aktiivsusest, sest see ongi nii mõeldud, et siin keegi ei ütle, et sina tee nüüd seda ja sina seda.
Jan ütles hästi:

"Everything starts with small things. Just open your eyes and spread your antens! Be active!"

Ta tõi hea näite, et kui me lõpuks DI-dena (developing instructor) Aafrikasse jõuame, siis selleks ajaks on ülioluline, kui aktiivsed me ise oleme ning kui palju ise näeme, tähele paneme, asju algatame.
Sest kui seal on projektijuht, kellel on valida, kas sama summa eest palgata üks DI või 4 kohalikku inimest, siis peame me millegagi ikka väga silma paistma, et projektijuht meid eelistaks.

Naljakas, ma olen selle Aafrika siin lendlehti jagades nagu täiesti ära unustanud ning kui ta täna selle teema üles võttis, siis nagu hakkas taas koitma. Just, täpselt, nii õige jutt - noh, eks selle rütmi kätte saamine võtab veel natuke aega.

Ühe lisatuluallikana hakkame fundraisimas käima ehk siis sisuliselt võtame need Aafrika ajakirjad, läheme tänavale ning püüame inimestele maha müüa. Tjah, see on parajalt nõme, sest Paia just rääkis, kuidas avalikes kohtades (nt kohvikud, kaubanduskeskused jne) ei tohi olla, sest sealt lüüakse kiiresti minema jne.
Jan siis küsis, et kes soovib proovida, sest kui lendlehtede jagamisega saavad kõik hakkama, siis tänavatel ajakirja müümine ei pruugi kõigile sobida. Ma panin ennast kirja ning eks siis järgmisel nädalal näha ole, kuidas mul läheb - hetkel olen nõus vist kõiki asju tegema.

Üks peamisi põhjusi (üks paljude hulgast), miks ma selle kogu programmi üldse ette võtsin, oli see, et muutuda kõikvõimalike reaktsioonide suhtes immuunseks. EI ei ole EI, lihtsalt räägi inimesega, selgita talle, tee komplimente, las ta tunneb end hästi ning hetke pärast ostab ta sinu käest mida iganes.

Kui ma selle teooria kasvõi osaliselt praktikasse saan rakendatud, olen päris tubli. Ja olgem ausad, kui ma suudan võhivõõrastele hakata tänaval mingit täiesti suvalist ajakirja pähe määrima, siis ... aga vaatame, ma arvan, et see on raskem, kui ma arvan.

Jan ütles raskete olukordade kohta hästi:

"Sky is the limit!"

Tõi enda kogemusest näite, kuidas ta oli Humana koolivaheaja programmi raames Taanis väikeste lastega mitu päeva kestnud rattamatkal. Mingil hetkel 2 pisemat (u 7a) lihtsalt ei jaksanud edasi sõita ning nad siis istusid terve tiimiga maha ja mõtlesid, mis nüüd saama peaks. Siis tuligi see "ava silmad ja siruta oma antennid välja, otsi kõikvõimalikke lahendusi" suhtumine välja. Nad olid arutanud, et mida teha ning keegi pakkus välja, et hääletame edasi, aga neid oli päris palju ja kõigil olid jalgrattad. Aga suur veok jäigi seisma, kuhu nad kõik koos oma ratastega peale mahtusid.
Sellised pisikesed lookesed, aga igaühes on väga sügav mõte sees. Seepärast mulle Jan meeldibki, et ta ei pea oma

Lisaks arutasime koosolekul igasugu muid teemasid, sest eesmärk on tiimisiseselt jõuda kõiki rahuldava lahenduseni, ühiste kokkulepeteni.
Läheme ju sedasi reisile, et ööbimise jaoks meil mingeid rahasid ette nähtud ei ole: magame kas bussides, võib juhtuda ka see, et saame nt katoliku kirikus magada. Mine tea, mis järgmised päevad toovad. Selle nimi ongi Open Weekend seepärast, et .. tjaaa, tahtsin mingi targa lause kirjutada, aga mõte kadus enne lõppu ära. Igal juhul nalja saab meil palju, kuigi tegelikult oleme ikka tõsised ka. Kui inimeste arvu ja bussides olevate kohtade üle arutasime, siis Louis ütles nagu muuseas:
"Jesus is also coming, he wrote me an e-mail last night, are you counting with him also?"

Sedasi ümber jutustades ei ole see üldse naljakas, aga sel hetkel oli see väga naljakas. Ausalt ka..... nii et nüüd tuleb päris mitu päeva pausi, sest me sõidame koos Jeesusega Shotimaale.

1 comment:

Anonymous said...

EInoh ma kannan su maha, kui lõpetad kirjutamise. Loe nagu mingit põnevat raamatut, kus tahad teada, mis homme juhtub. Väga motiveeriv kusjuures. Sa eladki nagu oma elu päev korraga, vähemalt me loeme nii ja see on põnev.
Tulekski vaadata, mis suudad täna ära teha. ELU ONGI SEIKLUS!!! Pean seda uuesti tõdema. Meil oli Siimuga 2 plaani ära ja 2 on tulemas. Intsuga rääkisin, challange kuu lõpuks 30 plaani + 7 liitujat. võit 3 pet. wesi piletit pluss toivoga counceling. Ma võtsin selle vastu ja teen ära, käin viimasle nädalal kasvõi kõik kohvikud läbi ja võtan need baaridaamid:) ette. Eks aatab, mis saama hakkab. Aga sinu jutust, ELU ONGI SEIKLUS ja tuleb teha seda, mida vaja ja tahad.
Irw meixiga mõtlesime ka, et kes me siis oleme koolis ei käi, midagi ei tee enda arust kõvad vennad.:) käime pakilaos tööl:) Aga elama on laiffi!!!